top of page

Massage & Massotherapie

Op zoek naar een plek waar u ontspanning en tijd voor uzelf kan vinden?

 

Voor menig onder u is een massage een manier om te ontspannen, om tot rust te komen. Voor anderen is massage een discipline die past binnen de weg naar individuele ontplooiing of die complementair is in het kader van een therapie. Lichaamswerk kan een helend effect hebben en ons meer bewust maken van wat er in ons lichaam gebeurd. Het helpt tevens bij het vinden van een evenwichtige psychologische ingesteldheid. We werken aan ons zelfvertrouwen en aan de manier waarop we ons opstellen in onze nabije omgeving en in de maatschappij.

 

Wat bedoelen we met "massotherapie"? De masseur is geen psychotherapeut en ook geen kinesitherapeut. De massagetherapeut is een masseur die bijkomende vorming heeft gevolgd om zo te kunnen werken aan zijn houding naar de cliënt toe. Dit maakt het mogelijk om gepersonaliseerde begeleiding te bieden tijdens en rond het lichaamswerk. Binnen het kader van z'n discipline wordt de massagesessie ingevuld in functie van de situatie of de gemoedstoestand waarin de cliënt zich bevindt.

 

Op deze site vindt u de beschrijving van de gebruikte massagetechnieken. Ook als u voor een specifieke discipline kiest zal altijd rekening gehouden worden met de vraag of de specifieke situatie die de uwe is. De uitdaging voor de massagetherapeut bestaat erin zich -binnen het voorgestelde kader- aan te passen om zo een aangenaam moment van ontspanning te creëren die past binnen uw fysieke en psychologische context. Diverse disciplines worden aangeboord om zo goed mogelijk te kunnen antwoorden op uw vraag.

 

 

Edwin Hacken - 0486/42 39 09

bottom of page