top of page

Massage & Massotherapie

Traditionele Thaise Massage

 

Traditionele Thaise massage (Nuad in het Thais) wordt sinds eeuwen overgedragen van leermeester naar leerling en kent zijn oorsprong in het noorden van India. De stichter van deze discipline was een tijdgenoot van Bouddha.

 

Deze massage wordt vandaag aanzien als één van de pijlers van de traditionele Thaise geneeswijzen. Men kan deze vorm van lichaamswerk ook zien als een discipline die meer aanleunt bij osteopathie als bij oliemassage. In deze massage herken je vele handelingen die komen uit yoga. In Thailand spreekt men trouwens ook van “yoga voor de luierikken”.

In de Traditionele Thaise massage werken we op de energiestromen die door het lichaam lopen via de zogenaamde "sen" (zoals de meridianen in shiatsu of in de traditionele Chinese geneeskunde). Deze sen lopen door het hele lichaam en tijdens de massagesessie worden knooppunten weggewerkt om zodoende spanningen te elimineren en tot een evenwichtiger geheel te komen.

 

Je draagt best soepele en ruime kleding waarin je je goed voelt om zo op de comfortabele mat op de grond te gaan liggen. De gebruikte technieken (stretching en drukpuntmassage) leiden tot een grote soepelheid in je lichaam, het wegwerken van toxines, een schoonmaak in de bloedsomloop en de onspanning van spier- en zenuwstelsel, en ten slotte tot het aktiveren van de levensenergie "chi" of "prana". Traditionele Thaise massage brengt evenwicht, centrage, een licht gevoel en eenheid in lichaam en geest.

 

Edwin Hacken - 0486/39 42 09

 

bottom of page