top of page

Massage & Massotherapie

Oliemassage – Aromatherapie – Massage SensitifBelge

 

De Massage SensitifBelge is een holistische massage waarmee lichaam en geest diepgaand tot rust worden gebracht. Het is dan ook een ideaal instrument om te leren omgaan met spanning en stress of om zich gewoon te ontspannen. In die zin kan deze massage bijdragen tot zelfbewustwording en je aanzetten tot het jezelf toekennen van de tijd die je nodig hebt om tot jezelf te komen.

Een oliemassage zoals deze brengt ons naar de basis van elk menselijk contact: namelijk aanraking. In die zin draagt de Massage SensitifBelge bij tot een groter lichamelijk bewustzijn. Hier hebben we het vooral over het aanvaarden, appreciëren en respecteren van je lichaam. De massage draagt ook bij tot een beter evenwicht in de energiestromen die door ons lichaam circuleren, waardoor fysieke spanningsvelden en emotionele knopen weggewerkt worden. Respect en vertrouwen zijn essentiële elementen tijdens een massagesessie. Dit draagt bij tot een helende werking bij diegenen de als baby of als kind te weinig lichamelijk contact hebben gehad, maar ook bij slachtoffers van traumatische gebeurtenissen.

De vertrouwensrelatie die tijdens de opeenvolgende massagesessies ontstaat, maken een connectie tussen verleden en heden mogelijk. Zodoende kunnen moeilijke momenten en zelfs trauma's beter verwerkt worden. De massagesessies kunnen op die manier bijdragen tot zelfontplooiing en zelfs een therapeutisch effekt hebben. Deze non-verbale vorm van communicatie is in deze zin complementair bij elke vorm van psychotherapie.

 

De Massage SensitifBelge wordt in een rustige omgeving uitgevoerd, in stilte of met rustige achtergrondmuziek. Je ligt op een massagetafel en de masseur helpt je bij het tot rust komen via de ademhaling, de ontspanning van de spieren en van alle delen van het lichaam. Bij deze oliemassage wordt het verband tussen elk lichaamsdeel afzonderlijk en het hele lichaam benadrukt. Indien nodig worden etherische olieën gebruikt. Op het einde van de sessie is het belangrijk de tijd te nemen om rustig op te staan en eventueel te praten over de beleving tijdens de massage.

 

We mogen echter niet uit het oog verliezen dat de massagesessie geen therapie op zich is, maar wel een instrument dat bij kan dragen tot zelfontwikkeling. De massage is geschikt voor eenieder: ziek of gezond, jong en oud, baby of zwangere vrouw, die de connectie tussen geest en lichaam wil verdiepen of herstellen, en die zich gewoon goed in zijn of haar vel wil voelen.

 

 

Edwin Hacken - 0486/39 42 09

 

bottom of page